Wilgotne proste bezglutenowe brownie

Brownie, które robi się w 10 minut, piecze w 17-18 a potem tylko cierpliwie czeka, aż trochę ostygnie. Ciasto jest bardzo czekoladowe i bardzo proste – większość składników powinniście mieć w swojej kuchni. Dla mnie to najlepsze brownie, jakie kiedykolwiek robiłam :)

Składniki:

1/2 szkl. kakao

1/2 szkl. mąki ryżowej

1/2 szkl. mąki kukurydzianej

4 łyżki ksylitolu

4 jajka

1/3 szkl. oleju

50 g gorzkiej czekolady min. 70% kakao

garść orzechów

Suche składniki (kakao, mąka ryżowa, kukurydziana, ksylitol) mieszamy razem. Następnie dodajemy składniki mokre (jajka, olej). Masa wychodzi dosyć gęsta, ale daje się wymieszać łyżką. Do ciasta dodajemy posiekaną czekoladę. Przekładamy do małej tortownicy albo kwadratowej formy. Posypujemy orzechami – u mnie włoskie. Pieczemy około 17-18 minut w 180 stopniach – grzałki góra/ dół.

Pyyyyszne dzisiejsze brownie! #bezglutenu #glutenfree #befit #behealthy #eatclean #eathealthy #brownie #ciasto #cake #ciastoczekoladowe #czystamicha #zdrowojem #zdrowadieta #homemade #bezglutenowe

Pyyyyszne dzisiejsze brownie! #bezglutenu #glutenfree #befit #behealthy #eatclean #eathealthy #brownie #ciasto #cake #ciastoczekoladowe #czystamicha #zdrowojem #zdrowadieta #homemade #bezglutenowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>