Bezglutenowe muffinki marchewkowe

Nigdy wcześniej nie próbowałam ciasta marchewkowego, ale jak już spróbowałam, to się przekonałam, że warto się skusić. Babeczki, które powstały z tego przepisu, są wilgotne, słodkie i idealnie pasują do herbaty. Zwłaszcza tej z imbirem :)

Składniki:

3/4 szkl. mąki kukurydzianej

1/4 szkl. słodzidła (u mnie ksylitol)

2 średnie marchewki

1/4 szkl. oleju

2 jajka

3/4 łyżeczki proszku do pieczenia bg

1 łyżeczka cynamonu

Marchewki obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Do marchewki dodać jajka i olej, wymieszać. Dorzucić suche składniki (mąkę, ksylitol, proszek i cynamon), ponownie wymieszać. Masę przełożyć do foremek na muffinki, piec około 25 minut w 180 stopniach w piekarniku ustawionym na termoobieg.

Dzisiaj szaleje - muffinki marchewkowe :) #bezcukru #sugarfree #diet #healthy #yummy #pornfood #dieta #dietetycznie #bezglutenu #glutenfree #przekąska #muffins #babeczki #carrotmuffins #babeczkimarchewkowe #muffinkimarchewkowe #eatclean #eathealthy

Dzisiaj szaleje – muffinki marchewkowe :) #bezcukru #sugarfree #diet #healthy #yummy #pornfood #dieta #dietetycznie #bezglutenu #glutenfree #przekąska #muffins #babeczki #carrotmuffins #babeczkimarchewkowe #muffinkimarchewkowe #eatclean #eathealthy

5 myśli nt. „Bezglutenowe muffinki marchewkowe

Odpowiedz na „~KarolinaAnuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>