Bezglutenowe ciasteczka owsiano-kokosowe z polewą czekoladową

Tak, jak pisałam Wam na Facebooku, trochę mnie w weekend poniosło – stąd aż trzy przepisy na raz :) Trzeci to właśnie ciasteczka owsiane, w zasadzie wariacja na temat już wcześniej publikowanych ciasteczek. Trochę pokombinowałam i moim zdaniem są jeszcze lepsze! Co prawda zawierają niewielką ilość cukru, ale demerary (z czekolady).

Składniki:

1 i 1/2 szkl. płatków owsianych bezglutenowych

1/2 szkl. jogurtu naturalnego

1 jajko

2 łyżki ksylitolu

2 czubate łyżki wiórków kokosowych

Polewa:

100 g czekolady min. 90% kakao

wiórki kokosowe do posypania

Wszystkie składniki mieszamy, formujemy ciasteczka, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Gdy wystygną, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią ciasteczka. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Podajemy po stwardnieniu czekolady :) U mnie z takiej ilości masy wyszło 12 sztuk średniej wielkości :)

Bezglutenowe ciasteczka owsiano-kokosowe z polewą czekoladową ❤ #bezcukru #sugarfree #diet #healthy #yummy #pornfood #dieta #dietetycznie #bezglutenu #glutenfree #przekąska #impreza #ciasteczka #cookies #eathealthy #yummy

Bezglutenowe ciasteczka owsiano-kokosowe z polewą czekoladową ❤ #bezcukru #sugarfree #diet #healthy #yummy #pornfood #dieta #dietetycznie #bezglutenu #glutenfree #przekąska #impreza #ciasteczka #cookies #eathealthy #yummy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>