Zielono-czerwona sałatka z serem feta

Od kilku dni nie mam czasu na stanie w kuchni, więc przygotowuje wyłącznie ekspresowe posiłki. Czerwono-zielona sałatka to tak naprawdę przegląd lodówki, ale pyszny przegląd lodówki. To także kolejne danie, które można zabrać do pracy i zjeść w porze lunchu zamiast kanapek od Pana Kanapki.

Składniki:

1/3 średniej cukinii

2-3 szt. suszonych pomidorów

duża garść szpinaku

1/3 czerwonej papryki

2 półcentymetrowe plastry sera feta

łyżeczka nasion słonecznika

Cukinię kroimy w plasterki, dusimy na suchej patelni. Pozostałe składniki poza szpinakiem (suszone pomidory, paprykę i ser feta) kroimy na małe kawałki. Wszystko wrzucamy na talerz albo do pojemnika na wynos i posypujemy słonecznikiem. Ta sałatka robi się w 10 minut :)

czerwono-zielona sałatka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>