Bezglutenowy omlet z jagodami i malinami

Dzisiejsze śniadanie to wspomnienie lata – bezglutenowy, biszkoptowy omlet z jagodami i malinami. Pyszny i bardzo sycący :)

Składniki:

2 jajka

2 płaskie łyżki mąki kukurydzianej

owoce – w moim wypadku jagody i maliny

opcjonalnie – łyżeczka oleju do wysmarowania patelni

Białka jajek ubijamy na sztywną masę, dodajemy żółtka, mąkę i delikatnie mieszamy łyżką – chodzi o to, aby konsystencja masy pozostała puszysta. Na koniec dodajemy jagody (dorzuciłam 2 garście), jeszcze raz mieszamy. Smażymy na łyżeczce oleju albo jeśli to możliwe – patelnia nam na to pozwala ;) – na suchej patelni. Podajemy z owocami :)

bezglutenowy omlet

2 myśli nt. „Bezglutenowy omlet z jagodami i malinami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>